Sees på ski i Oppdal

Sees på ski i Oppdal

20.09.24

Alpinco kjøper Oppdal Skisenter. Vi har ambisiøse planer for Oppdal og ambisjonen er å utvikle Oppdal til en helårsdestinasjon i toppsjiktet i Norden.

Oppdal er en perle både sommer som vinter, og det skal vi sørge for at flere oppdager. Mulighetene som ligger her er helt unike. Det er få destinasjoner som kan skilte med et så flott fjell, med et trivelig sentrumsområde i gangavstand fra bakken. Dette gir en alpefølelse på godt norsk vis. 

Etter mange år i bransjen, har vi gjort oss viktige erfaringer som vil hjelpe oss å løfte den kommersielle satsingen i destinasjonen. Det ligger et uforløst potensial i å få tilreisende til å bruke destinasjonen gjennom hele året. Oppdal Skisenter har de seneste årene vært et lønnsomt anlegg, hvor trafikken i hovedsak besto av skiglade hytteeiere og tilreisende dagsbesøkende fra nærområdet. 

Alpinco ser et stort potensial i å tiltrekke langt flere gjester året gjennom, ved å investere i produktutvikling, gode servicetilbud og senger. De siste årene har stadig flere utenlandske skiturister oppdaget hva Norge og Gudbrandsdalen har å by på. Vinterlige omgivelser, trygghet samt unike opplevelser har styrket interessen og tiltrekningskraften for Norge om reisemål. Med denne utviklingen og potensialet som ligger i Oppdal, vil nå attraksjonskraften styrkes ytterligere på aksen mellom Oslo og Trondheim.

Oppdal Skisenter har vært eid av Wenaasgruppen siden 2011. Skianlegget har utviklet seg positivt og vist gode resultater under deres eierskap.